Pirjo ja Markku rakennuttivat uuden talon vanhan rakennuksen viereen 2000-luvulla ja samalla alkoivat uudistukset myös pihapiirissä. Istutusryhmä toisensa perään löysi paikkansa ja nykyään puutarhassa ja pihapiirissä kasvaa lähes 400 kasvilajia, joista 88 erilaista ruusua, 20 kärhölajiketta ja lukematon määrä perennoja, kasviksia ja yrttejä. Myllyhermannista on kirjoitettu artikkeleita mm. Kotipuutarha-lehteen ja Viherpiha -lehteen.

Lehtien kuvitukset antavat lukijoille erinomaiset näkymät kokonaisuuteen. Pihapiirissä on todella paljon mahdollisuuksia, kaislikosta tyrnitarhaan. Puutarhassa on myös erikoisuuksia, arat pensaserikoisuudet kuten loistomagnolia ja siro, kirjavalehtinen hakuropaju, kestävät siinä missä muukin kasvillisuus. Mutaset kasvattavat vuosittain siemenistä n. 800 uutta tainta.

Kuva: Teija Tuisku Puutarhassa kohoaa lukemattomia metallista, rimoista ja pajuista valmistettuja köynnöstukia ja kaariportteja - jopa pajumaja. Pirjoa viehättää kukkien kauneus. Markku hakee puutarhasta luomuruokaa, fyysistä ja henkistä terveyttä. Vaikkakin Pirjo ja Markku yhdessä tuumin asialla, on kukkaloisto Pirjon alaa siinä missä fytoterapia Markun. Kuvat: Teija Tuisku

Koristepuutarha kuljettaa tunnelmasta toiseen. Eteläreunalla rakennettu puutarha vaihtuu unikkopelloksi ja reheväksi kasvimaaksi. Pirjo on suunnitellut istutukset tiiviiksi kokonaisuudeksi, joita nurmikkosaarekkeet ja selkeät käytävät erottavat toisistaan.